15 Heerlijke Slowjuicer Recepten Om Zelf Te Maken

slow juice recepten

Heb je onlangs een slowjuicer gekocht en ben je op zoek naar gezonde en smakelijke recepten om te maken? Of ben je gewoon op zoek naar manieren om meer groenten en fruit in je dieet op te nemen? In dit artikel delen we 15 heerlijke slowjuicer recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken. Of je nu van groene sapjes houdt of juist meer van fruitsmoothies, er zit vast iets tussen dat je lekker vindt!

Inhoudsopgave:

 1. Introductie SlowJuicer Recepten
 2. Waarom SlowJuicen?
 3. Groene sapjes
  1. Spinazie, Appel en Gember Sap
  2. Groene Detox Sap met Broccoli en Citroen
  3. Komkommer, Selderij en Appel Sap
 4. Fruitsmoothies
  1. Aardbei-Banaan Smoothie
  2. Mango-Ananas Smoothie
  3. Appel-Kaneel Smoothie
 5. Wortel en Bietensapjes
  1. Wortel, Sinaasappel en Gember Sap
  2. Biet, Wortel en Sinaasappel Sap
  3. Wortel en Gember Shot
 6. Tropische Sappen
  1. Ananas, Mango en Kokosnoot Sap
  2. Mango, Banaan en Passievrucht Sap
  3. Watermeloen en Munt Sap
 7. Notenmelk
  1. Amandelmelk met Vanille
  2. Cashewmelk met Cacao
 8. Conclusie
 9. Veelgestelde vragen

1. Introductie Slowjuicer Recepten

Een slowjuicer is een apparaat dat groenten en fruit langzaam vermaalt en perst om sap te maken. Dit resulteert in een sapje dat vol zit met voedingsstoffen en enzymen, omdat het niet wordt verhit of geraffineerd zoals bij de meeste commerciële sappen. Met een slowjuicer kun je niet alleen gezonde sappen maken, maar ook notenmelk, smoothies en zelfs soepen en sauzen.

Heb je geen tijd om met een slowjuicer aan de gang te gaan, dan is een goed alternatief om slow juice te bestellen bij Happy Juicy

2. Waarom Slowjuicen?

Er zijn verschillende redenen waarom slowjuicen een goede keuze is. Allereerst behoudt het langzame proces meer voedingsstoffen en enzymen dan snel sap maken, wat goed is voor je gezondheid. Daarnaast kun je met slowjuicen veel verschillende soorten groenten en fruit combineren, wat resulteert in een breed scala aan smaken en voedingsstoffen.

Wil je wel de voordelen ervaren van slowjuicen, maar heb je geen slowjuicer, heb je geen tijd of geen zin om zelf aan de slag te gaan. Bestel dan de 100% natuurlijke slowjuice sapjes online.

3. Groene sapjes

Groene sapjes zijn een populaire keuze voor mensen die hun dag willen beginnen met een gezonde portie groenten. Hieronder staan drie van onze favoriete groene saprecepten:

3.1 Spinazie, Appel en Gember Sap

Dit sapje is perfect voor mensen die van een

heerlijk en verfrissend drankje houden met een licht pittige smaak. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 handenvol verse spinazie
 • 2 appels
 • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm

Snijd de appels en gember in stukjes en voeg samen met de spinazie toe aan de slow juicer. Roer het sapje goed door elkaar en geniet van je gezonde drankje!

3.2 Groene Detox Sap met Broccoli en Citroen

Dit sapje is perfect voor als je je lichaam even wilt resetten. De broccoli en citroen zitten vol met antioxidanten en vitaminen die je immuunsysteem een boost geven. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 handenvol broccoli
 • 1 citroen
 • 1 appel
 • 1 stukje gember van ongeveer 2 cm

Snijd de broccoli, appel en gember in stukjes en voeg samen met het sap van de citroen toe aan de slow juicer. Roer het sapje goed door elkaar en geniet van je verfrissende detox sapje!

Wil je meerdere dagen een detox sapje hebben, omdat je graag een detox sapkuur wil doen. Dan zijn meer recepten fijn om af te kunnen wisselen. En met 50 heerlijke recepten zit er altijd wel iets voor je tussen!

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan, maar wil je wel graag een detox sapkuur doen dan kan je uiteraard ook je detox sapkuur bestellen.

3.3 Komkommer, Selderij en Appel Sap

Dit sapje is heerlijk verfrissend en perfect voor een warme dag. De komkommer en selderij zorgen voor een licht zoute smaak, terwijl de appel het sapje een zoete toets geeft. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 komkommer
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 appels

Snijd de komkommer, bleekselderij en appels in stukjes en voeg toe aan de slow juicer. Roer het sapje goed door elkaar en geniet van je gezonde dorstlesser!

4. Fruitsmoothies

Als je liever een wat dikkere drank wilt, dan zijn fruitsmoothies een goede optie. Hieronder staan drie van onze favoriete fruitsmoothie recepten:

4.1 Aardbei-Banaan Smoothie

Dit is een klassieker onder de fruitsmoothies en perfect voor als je zin hebt in iets zoets. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 banaan
 • 1 handvol aardbeien
 • 1 kopje amandelmelk

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde smoothie. Giet in een glas en geniet van je heerlijke smoothie!

4.2 Mango-Ananas Smoothie

Deze smoothie is lekker tropisch en perfect voor de zomer. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 mango
 • 1 kopje ananasstukjes
 • 1 kopje kokosmelk

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde smoothie. Giet in een glas en geniet van je exotische drankje!

4.3 Appel-Kaneel Smoothie

Deze smoothie is lekker herfstig en perfect voor als je zin hebt in iets warms. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 appels
 • 1 kopje amandelmelk

Snijd de appels in stukjes en voeg samen met de kaneel en amandelmelk toe aan de blender. Mix tot een gladde smoothie en verwarm in een pannetje op het vuur voor een warme drank. Giet in een glas en geniet van je heerlijke appel-kaneel smoothie!

5. Conclusie

Slowjuicers zijn een geweldige manier om meer groenten en fruit in je dieet op te nemen. Door het sap uit de ingrediënten te halen, behoud je de voedingsstoffen en vitaminen, en maak je tegelijkertijd heerlijke drankjes. Met deze vijf recepten kun je alvast aan de slag gaan, maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden om te ontdekken. Experimenteer er dus vooral op los en ontdek jouw eigen favoriete slowjuicer recepten!

6. Veelgestelde vragen

 1. Wat is het verschil tussen een slowjuicer en een gewone sapcentrifuge? Een slowjuicer perst het sap langzaam uit de ingrediënten, waardoor de voedingsstoffen beter behouden blijven. Een sapcentrifuge gebruikt daarentegen snelheid om het sap uit de ingrediënten te halen, waardoor er meer warmte en lucht ontstaat die de voedingsstoffen kan afbreken.
 2. Kan ik ook bevroren fruit gebruiken in mijn slowjuicer? Het wordt afgeraden om bevroren fruit te gebruiken in je slow juicer, omdat dit de motor kan beschadigen. Laat het fruit eerst ontdooien voordat je het gebruikt.
 3. Moet ik de ingrediënten schillen voordat ik ze in de slowjuicer stop? Dit hangt af van de ingrediënten. Bij zachte vruchten, zoals aardbeien en druiven, kun je de schil gewoon laten zitten. Bij harde groenten en fruit, zoals appels en wortels, is het echter beter om de schil eraf te halen.
 4. Hoe maak ik mijn slowjuicer schoon? Maak de slowjuicer direct na gebruik schoon. Demonteer de onderdelen en spoel ze af onder de kraan. Gebruik een zachte borstel om de onderdelen schoon te maken en laat ze vervolgens drogen.
 5. Kan ik slowjuice bewaren? Slow juice kun je het beste direct na het maken opdrinken, omdat de voedingsstoffen snel afbreken. Als je het toch wilt bewaren, kun je het maximaal een dag in de koelkast bewaren in een luchtdichte fles.